Dopoldanska oddaja

Inga Remeta (Boundary Crossing)

$erErj5juIbw€Gledališče Glej nam že tri desetletja streže z vrhunskim, a drugačnim gledališčem. Pri njih se lahko naužijemo alternative in eksperimenta, predrznosti in udarnosti, miline in oblin. Danes vam bomo predstavili njihov nov projekt Boundary crossing s katerim želijo preseči državne meje. Več o projektu nam bo povedala predsednica društva, vodja programa in mladinskih ter izobraževalnih projektov ter producentka Inga Remeta.

Milija Tomšič (Rokometni Klub Krim Mercator)

$bNh1xrpmad8€Milija Tomšič je strokovni vodja mlajših starostnih kategorij, bivša rokometašica kluba in slovenske reprezentance in dolgoletna trenerka v Sloveniji in Krimu. Pravtako je članica predsedstva tekmovanja mladih pri RZS na temo Mlade selekcije (mladinke in kadetinje) ter krimova rokometna šola brezplačne rokometne vadbe na ljubljanskih in okoliških OŠ. Predstavila nam bo kako poteka brezplačna rokometna vadba na šolah, kako se razlikujejo treningi po starostnih kategorijah, kako hitro opazimo izstopajoča dekleta, je rokomet popularen v Sloveniji, kdo je največji rival, kako se razlikuje delo z mladimi od članskega, ali se je gibalna motorika otrok v času pandemije res poslabšala, kako občutijo omejitve in ukrepe, ....

Žiga Aljaž, Gregor Jakhel Kolarević in Maja Pinterič (Olga In Buraza)

$eIsPfOifYKQ€Najprej sta bila dva Buraza - Žiga Aljaž in Gregor Jahkel Kolarević, ki sta iz čiste šale naredila svoj band. Pesem Olga, ki govori o osnovnošolski ljubezni mlajšega od Burazov pa je postala tako velik hit, da si ga je popevala tudi slovenska košarkarska reprezentanca. Slava je zahtevala še več in iz banda je nastala spletna serija Olga, ki govori zgodbo iz pesmi. Maja pričakujemo že drugo sezono te serije. Do takrat pa si lahko čas krajšamo že z bandom Olga, kjer se je Burazoma pridružila punca, ki je v seriji igrala Olgo. Na terenu smo obiskali cel band.

Žan Nekrep (zaslužek na spletu)

$GwPR5oF152k€Z nami je Žan Nekrep, predavatelj o zaslužku preko spleta, ki ima 15 let izkušenj v poslu inuspešno izpeljanih 100+ projektov. Začel s kreditom in iz nič ustvaril več podjetij, ki še danes uspešno poslujejo, prisoten je na online platformah kot sta Amazon in Youtube, organiziral je več uspešnih poslovnih dogodkov ter uspešno prodal blagovne znamke katere je sam ustanovil. Zakaj se splača služiti preko spleta v teh časih? Kako se lahko zasluži preko spleta? koliko kapitala je treba imeti za začetek? kaj je najbolj primerno za začetnike? kaj omogoča za zaslužek Amazon & kaj najbolj pomembno? kaj so največje pasti in nevarnosti zaslužka preko spleta? kako pa lahko podjetja prodajo več preko spleta?

Ana Ličina in Monika Karan (Velnes Kongres)

$GvaeeVBQj04€20 in 22. aprila 2021 pripravljamo 2-dnevni program na temo duševnega velnesa kot načina, kako lahko posameznik vpliva na svoje dobro duševno počutje in s tem osebno rast, pri čemer raziskuje in nadgrajuje lastne potrebe in želje. Duševni velnes je zelo pomemben pri aktivnostih za zdrav življenjski slog, razvijanje in graditev pozitivnega odnosa do življenja. Človek postane vedoželjen in motiviran za nove izkušnje ter doživetja. Vsak dan sprejema odločitve in s tem izbira, kako bo preživel dan, kaj bo naredil zase in s tem posledično tudi za druge. Z nami sta Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka in Monika Karan, strokovnjakinja za velnes, ki nam bosta povedali več o prvem velnes kongresu v Sloveniji.

Jan Veleušič (Športna klinika)

$md7KVU1UQNw€Pred dobrimi šestimi leti, je nastal mlad projekt. Visoko izobraženi kineziologi, trenerji in drugi športni strokovnjaki, so želeli svojim trenirancem nuditi nekaj več. Podati smo želeli več znanja, boljše pogoje in bolj strokovne storitve podprte s strani znanosti. Želeli so delati pod lastnimi pogoji in ne slediti fitnes trendom. Nastala je Športna Klinika.

Pia Nikolič (Razstava 30 let Slovenije)

$g7wLLWJic3Y€Pred Cekinovim gradom bo do junija na ogled razstava fotografij Tomija Lombarja, ki so jo postavili ob donaciji 200.000 njegovih fotografij. Na njih je predstavljenih 30 let Slovenije od rojstva samostojne Slovenije do obzorja njene tridesetletnice. Več nam bo povedala Pia, ki se je porazstavi sprehodila.

Oskar Savarin (Turistična agencija Oskar)

$_wOyFs9WPKk€Naš Naslednji gost je strasten privrženec potovanj in hkrati ustanovitelj turistične agencije Oskar. Predstavil nam je komu so potovanja pri njihovi agenciji namenjena, kake vrste potovanj ponujajo, ter kje se skriva smisel potovanj.

Jana Wahl (ASEA Redox)

$jDPpcBwlK9c€Pred skoraj dvajsetimi leti je skupina medicinskih strokovnjakov, inženirjev in raziskovalcev razvila patentiran postopek za ustvarjanje redoks signalnih molekul, ki so sicer prisotne v človeškem telesu. To delo je privedlo do osnovne tehnologije, na kateri temelji izdelek ASEA.Jana je bila prejšnji ponedeljek pri nas ko smo začeli govoriti o ASEA REDOX, danes pa nadaljujemo.

Razstava Solidarnosti (Pia Nikolič)

$_YJlqfa4xFg€Trinajsti TAM-TAMov Plaktivat se je dotaknil družbenega pojma solidarnost«. Namen vizualnih sporočil je spodbujanje in krepitev solidarnosti v družbi, odpiranje pogovora o temeljih solidarnostnih vrednot in refleksija o pomenu solidarnosti za oblikovanje boljše družbe v naši prihodnosti.Na natečaju je sodelovalo 336 del, prispela pa so iz 28 različnih držav. Razstava nam ponuja pregled 32 plakatov, 16 plakatov, ki jih je strokovna žirija uvrstila v finalni izbor natečaja ter 16 plakatov po izboru TAM-TAM Ištituta-a.

Urbano Čebelarjenje (Franc Petrovčič)

$2BcZqykObwI€S prvim aprilom je minilo točno 10 let odkar so na eno od strešnih teras Cankarjevega doma postavili tri čebelje panje. Cankarjev dom je tako postal eden od začetnikov urbanega čebelarstva v Sloveniji. Pobudnik za čebelarjanje na Cankarjevem domu je bil sodelavec, Franc Petrovčič, ki je tudi sam čebelar in naš današnji gost.

Evropa, Evropa (Alenka Godec)

$A-8rC9bP88I€Alenke Godec nam najbrž ni potrebno pretirano predstavljati, ima enega izmed najbolj prepoznavnih glasov v slovenski zabavni glasbi, je dobra znanka vseh večjih glasbenih festivalov, večkrat tudi članica strokovnih žirij in kar je za Ljubljana TV še posebej pomembno, je res ta prava Ljubljančanka!Pred kratkim je skupaj z Damjano Golavšek (ki smo jo pri nas že gostili) in Simono Vodopivec Franko izdala novo skladbo z naslovom “Evropa, Evropa”. Kaj nam Dinamitke, kot si pravijo že vse od muzikala Mamma Mia v katerem so vse tri nastopile v glavnih vlogah, sporočajo s to dinamično pesmijo? In kaj vse nam ima za povedati vedno zgovorna Alenka?

Dobro z dobrim (Primož Černelčič in David Jakovec)

$K3OsyIPPtlI€V današnji rubriki z "dobro z dobrim", se je naša Pia pogovarjala z Primožem Černelčičem in Davidom Jekovcem. Predstavila sta nam kaj predstavlja kmetijski inštitut Slovenije, ter kako je inštitut povezan z pojmom krožnega gospodarstva. Pravtako sta nam predstavila razliko med gensko in semensko banko,ter katere sorte semen se shranjuje. Na koncu pa smo lahko videli, katere vse končne izdelke iz domačega krožnega gospodarstva je moč je moč kupiti.

Živalski Kotiček (Marko Oman)

$TgTXddUizyU€Vse več je primerov, ko je moč opaziti zapuščene živali. Kaj narediti, koga poklicati in kako postopati? Naš naslednji gost, Marko Oman, nam je predstavil v ta namen kako deluje društvo za zapuščene živali, v katerih primerih kontaktiramo društvo, kako poteka identifikacija skrbnika za posamezno žival. Pravtako nam je predstavil, kaj se zgodi v primeru, če ni moč najti lastnika.

Rokometni Klub Krim Mercator (Nina Žabjek)

$WvtAn6qY6MI€V našem studiju se je mudila kapetanka rokometnega kluba Krim, Nina Žebjek. Podrobnje nam je predstavila rokometni šport. Rokometni klub Krim velja za najuspešnejši rokometni ženski v Sloveniji .So 25-krat državne prvakinje ter 26-krat pokalne prvakinje Slovenije. 6. sezon zapored tekmujejo v ligi prvakinj; dvakrat so bile prvakinje, trikrat finalistke, ter v letu 2020/21 so nastopale v Ligi prvakinj in prišle do osmine finala, a za gol so bile prekratke za nadaljevanje,26. sezon zapored tekmujejo v ligi prvakinj; dvakrat so bile prvakinje, trikrat finalistke.Z gostjo smo se pravtako pogovarjali kako je Koronavirus vplival na delovanje kluba, kakšni so načrti za prihodnost ipd.

Samooskrba v Ljubljani (Maruška Markovčič)

$dFTjw-amK5I€Po nekaterih izračunih smo v MOL trenutno 30 % samooskrbni, če pa bi aktivirali vse svoje potenciale – od zemljišč do človeškega potenciala, bi lahko zagotovili kar 50 % vse potrebne preskrbe s hrano. O samooskrbi v Ljubljani se bomo pogovarjali z našo naslednjo gostjo iz oddelka za varstvo okolja na MOL, Maruško Markovčič.

Predstavitev Krajinskega Parka (Mateja Nose Marolt in Luka Šparl)

$WEOTWZfsjPY€Ljubljano poznamo kot eno izmed večjih kulturnih in družbenih stičišč v Sloveniji. Vsi, ki pa tukaj prebivamo, pa še posebej cenimo njene zelene površine - drevorede, mestne parke in gozdove. Ena od pomembnih organizacij, ki skrbi za zelena pljuča mesta, pa je tudi občinska Služba krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, kjer je zaposlena tudi naša gostja Mateja Nose Marolt, ki nam bo podrobneje predstavila Krajinski Park. Nato pa nam bo Luka Šparl predstavil rastišče Evropske gomoljčice v mestnem parku Tivoli.

Raziščimo Ljubljano (Smoothie test)

$r_7yc3tn0W0€Rok in Luka se odpravita po najboljši ljubljanski smoothie!

60 let bralne značke (Manca Perko)

$T66Le3EwWo4€Bralna značka praznuje 60 let!

Zhang hua Ye (kitajski jezik)

$ZOfyuiuLlE4€Seznanimo se s kitajskim jezikom. Zhang hua Ye, kitajka ki že 25 let živi v Sloveniji in ustanoviteljica jezikovne šole Sinelog.

Prijava na e-novice

∼ Ostanimo povezani ∼

"Preko novic vas redno obveščamo o novostih in nasvetih in o prihajajočih dogodkih."

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi