Dopoldanska oddaja

Zbilje (Iztok Pipan) 2.Del

$N77oVco_kLI€Zbilje so vas v občini Medvode, najbolj poznane po Zbiljskem jezeru. Vendar pa marsikdo ne ve, da so bile Zbilje prvič omenjene leta 1216. Središče Zbilj je včasih predstavljala cerkev sv. Janeza Krstnika, zgrajena 1883/1884 na mestu starejše, danes pa to vlogo prevzema Zbiljsko jezero. Samo jezero je umetnega nastanka, saj je nastalo leta 1953, ko je bila v Medvode postavljena prva hidroelektrarna. Istega leta so Zbiljci ustanovili tudi prvo Turistično društvo, ki je dejavno še danes in skrbi za razvoj ter promocijo Zbilj. Da svoje delo odlično opravljajo, so v dokaz številna priznanja v slovenski akciji ˝Moja dežela – lepa in gostoljubna˝.

Vitalnotelo.si (Aleš Homovec in Tatiana Makarova)

$H-7xUGO0RxY€

Zbilje (Iztok Pipan)

$nqiGyHvv3nw€Zbilje so vas v občini Medvode, najbolj poznane po Zbiljskem jezeru. Vendar pa marsikdo ne ve, da so bile Zbilje prvič omenjene leta 1216. Središče Zbilj je včasih predstavljala cerkev sv. Janeza Krstnika, zgrajena 1883/1884 na mestu starejše, danes pa to vlogo prevzema Zbiljsko jezero. Samo jezero je umetnega nastanka, saj je nastalo leta 1953, ko je bila v Medvode postavljena prva hidroelektrarna. Istega leta so Zbiljci ustanovili tudi prvo Turistično društvo, ki je dejavno še danes in skrbi za razvoj ter promocijo Zbilj. Da svoje delo odlično opravljajo, so v dokaz številna priznanja v slovenski akciji ˝Moja dežela – lepa in gostoljubna˝.

Dobro z dobrim (Lenka Puh)

$oegprQFsR2A€Redna petkova rubrika - DOBRO Z DOBRIM.

Življenje brez glutena IN Fermentiraj.si (Suzana Kranjec)

$v0oq5TvAZeg€V našem studiu smo gstili Suzano Kranjec, avtorico knjige Življenje brez glutena in avtorica prvega dela knjige Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija. Poleg tega je tudi avtorica dveh blogov zivljenjebrezglutena.com in fermentiraj.si. Suzana je tudi pionirka v peki fermentiranih kruhov, kar je objavila že leta 2013 v svoji prvi knjigi, in to fermentiranih brezglutenskih kruhov, kar je sploh posebnost v svetovnem, kaj šele v slovenskem merilu.

Hranjenje živali ZOO (Saša Purkart)

$_u83QwdswTw€V živalskem vrtu Ljubljana prebiva veliko različnih živali, ki imajo tudi raznolike prehranske zahteve. Pogovarjali smo se s Sašo Purkart, nutricionistko za živali ter izvedeli kako v ZOO Ljubljana poskrbijo, da nihče ne ostane lačen.

Avtotehna Vis (Davorin Stanonik)

$TwwRsp_L8L4€Avtotehna Vis je pooblašceni prodajalec in serviser vozil Opel, Chevrolet, Peugeot in Citroën. V najosnovnejšo ponudbo storitev sodi tudi prodaja rabljenih vozil vseh znamk z jamstvom ter prodaja nadomestnih delov in dodatne opreme, vulkanizerske storitve in kleparsko-licarska popravila na vozilih vseh znamk ter sklepanje zavarovanj in registracij za vozila.

Mačke v zavetišču Ljubljana (Marko Oman)

$jW2RrJBbgSk€Po nekaj mesecih zatišja, je v Zavetišču Ljubljana spet porast števila muc, ki iščejo nov dom. Koliko muc je v zavetišču in kako se imajo tam, sm izvedeli v pogovoru z vodjo Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana, Markom Omanom.

Predstavitev knjig (Tanija Tanči Berger)

$3XIO4uGgCIk€Tanja Berger je bila pri nas že gostja, tokrat pa bo govorila o svojih knjigah.

Počitnice z živalmi v zavetišču Ljubljana (Ines Zagoranski)

$XYNQTMCrkj0€Počitnice so v polnem teku in otroci lahko poletje izkoristijo na raznorazne načine. Družinski center Mala ulica ponuja programe za aktivno preživljanje poletnih počitnic, med drugim tudi počitnice z živalmi. Obiskali smo jih v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana, kjer spoznavajo poklic oskrbnika živali in veterinarja ter se ob druženju z živalmi učijo odgovorne skrbi za živali, spoznavajo njihove potrebe in drugačnost.

Založba Chiara (Lili - to sem jaz)

$jI2syKwThoE€Zadnja knjiga, ki jo to sezono predstavljamo v sodelovanju z založbo Chiara je hkrati prva, ki spada pod otroško in mladinsko literaturo, govori namreč o velikih dogodivščinah male Lili in nosi naslov "Lili - to sem jaz!" Več o Lili nam je v intervjuju zaupala avtorica knjige Ema Mlakar Debevec.

Bankarium Muzej (Irena Čuk)

$qLF7caEiuLg€Pod okriljem NLB se je odprl prvi Muzej bančništva v Sloveniji. Usedite se za bančno okence, pokukajte v notranjost trezorja in bankomata.

Druga Godba (Bogdan Benigar)

$B--9KdrYVrU€Druga Godba je festival glasb sveta, ki letos poteka že 37. leto zapored. Glavnina dogajanja bo potekala med 7. in 10. julijem. O festivalu in nastopajočih je spregovoril Bogdan Benigar, programski vodja festivala.

Tržnica ( Vrtnarstvo Presetnik)

$lFNsp8Klouc€Naš voditelj Juš se je odpravil na tržnico. Poglejmo kaj si je ogledal in s kom je govoril.

Pia na terenu

$6W3G__6xxWU€

Fight Club Ljubljana (Sašo Weixler)

$KUqsN0bx8Hc€Treningi boksa in borilnih veščin so zelo popularizirana oblika vadbe. Večina jih trenira rekreativno nekaj pa tudi tekmuje. V studio smo povabili trenerja boksa in kikboksa, ki nam je predstavil Fight club Ljubljana.

MSTR Tehnika in Bownova terapija (Aleksandra Kozjek)

$wLgRSxAXd0Y€Eden ključnih faktorjev pri uspešnosti terapije je prav terapevt, s katerim mora stranka ustvariti zaupanje. Sandra Kozjek je ena tistih oseb, ob kateri človek začuti mir in ravnovesje že ob njeni prisotnosti. Danes je Sandra terapevtka z mednarodnim certifikatom za izvajanje Bownove terapije, na Ministrstvu za zdravje pa je pridobila licenco za opravljanje zdravilske dejavnosti. Usposobljena je tudi za izvajanje MSTR tehnike in kineziotapinga. Zase pravi, da z dobrim poznavanjem in občutkom za telo svojo pozitivno energijo rada prenaša na svoje stranke, hkrati pa svoje delo čuti kot svoje življenjsko poslanstvo, saj s svojim dotikom pomaga premagovati bolečine in stiske ljudi na poti zdravljenja, ki mora biti vedno odločitev in izbira posameznika.

Union experience (David Taskov)

$UCgGWHR8Gos€Raziščite bogato zgodovino, spoznajte sodoben postopek proizvodnje ter pokusite ponudbo najbolj priljubljenega ljubljanskega piva. Številni eksponati v zbirki Pivovarniškega muzeja predstavijo industrijo varjenja piva, od shranjevanja surovin, do polnjenja steklenic, oblikovanja etiket, marketinga in transporta. Voden ogled proizvodnje piva je izjemna izkušnja. Seznanite se s skrivnostmi tehnološkega procesa proizvodnje piva in drugih pijač.

Dobro z dobrim (Lenka Puh in Miran Mate)

$EHQPEMnGCdw€

Palačinke (Mickael Alix)

$sOeZsucPw2Y€Pogovor bo tekel o palačinkah, ki jih ponuja nov lokal na tržnici v centru Ljubljane. Več o palačinkah nam bo povedal Mickael Alix.

Prijava na e-novice

∼ Ostanimo povezani ∼

"Preko novic vas redno obveščamo o novostih in nasvetih in o prihajajočih dogodkih."

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi